ЈП ДЕПОНИЈА ДРИСЛА – СКОПЈЕ, СЕ ТРАНСФОРМИРА ВО ДРИСЛА – СКОПЈЕ ДОО

ЈП ДЕПОНИЈА ДРИСЛА – СКОПЈЕ, СЕ ТРАНСФОРМИРА ВО ДРИСЛА – СКОПЈЕ ДОО

На 18-ти јануари 2013 година, ЈП депонија Дрисла Скопје, се трансформира во ДРИСЛА – СКОПЈЕ ДОО, со добивање на Решение за регистрација од Централниот регистар на Р.Македонија. На 4-ти јануари 2013 година, во просториите на Град Скопје се потпиша Договорот за заедничко вложување во ЈП

повеќе
ПОСЕТА НА ДЕПОНИЈАТА БЕЛВЕДЕРЕ ВО ФИРЕНЦА

ПОСЕТА НА ДЕПОНИЈАТА БЕЛВЕДЕРЕ ВО ФИРЕНЦА

Во периодот од 7-ми до 9-ти јули 2013 година, делегација од Република Македонија предводена од градоначалникот на Град Скопје г-дин Коце Трајановски, директорот на депонијата Дрисла г-дин Горан Ангелов, како и претставници од Градот Скопје, Министерството за животна средина и просторно планирање и новинари од

повеќе
ОДРЖАНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА КОНЦЕСИСКИОТ ПРОЕКТ ЗА ДЕПОНИЈАТА ДРИСЛА ВО СЕЛОТО БАТИНЦИ

ОДРЖАНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА КОНЦЕСИСКИОТ ПРОЕКТ ЗА ДЕПОНИЈАТА ДРИСЛА ВО СЕЛОТО БАТИНЦИ

На 15-ти март 2013 во селото Батинци, директорот на ДРИСЛА – СКОПЈЕ ДОО, Г-дин Горан Ангелов одржа презентација на новиот проект за депонијата Дрисла вреден 73 милиони евра кој треба да се реализира во наредните 5 години, а во рамките на кој е планирано: Запечатување

повеќе
Градот Скопје со своите јавни претпријатија на Меѓународниот саем за градежништво – Скопје 2013

Градот Скопје со своите јавни претпријатија на Меѓународниот саем за градежништво – Скопје 2013

На скопскиот саем, од 05 до 09 март 2013 година, се одржа Меѓународна саемска манифестација за градежништво, на која за прв пат учествуваше Градот Скопје заедно со своите јавни претпријатија, „ДРИСЛА – СКОПЈЕ ДОО“, ЈП „Водовод и канализација“, ЈП „Комунална хигиена“, ЈП„Улици и патишта“,„Градски паркинг“,ЈСП,

повеќе
Добиена А – Интегрирана еколошка дозвола за усогласување со оперативен план

Добиена А – Интегрирана еколошка дозвола за усогласување со оперативен план

Друштвото ДРИСЛА – СКОПЈЕ, ДОО, Батинци, Студеничани, на 28.02.2013 година се стекна со А – Интегрирана еколошка дозвола за усогласување со оперативен план со број 11–2018/1, издадена од Министерството за животна средина и просторно планирање. Друштвото согласно Законот за животна средина (Службен Весник на РМ

повеќе
Страна 1 од 2012345...1020...Последна »